© 2011 marknauta Porsche Centrum Gelderland Carrera RS 2.7

marknauta.nl in Porsche Persbericht

08-03 ’11  | |  Vandaag slingerde Porsche Nederland een persbericht de wereld in met daarin meer informatie over het feest van Porsche Centrum Gelderland i.v.m. hun 5-jarige bestaan. De foto’s bij dit bericht zijn van mijn hand.

In de afgelopen weken ben ik druk geweest met het fotograferen van 50 unieke Porsche’s. Al deze auto’s zijn op eenzelfde wijze gefotografeerd in een zelfde setting. Voor mij als Porsche-gek natuurlijk een schitterende kans en één die ik dus ook met beide handen aangegrepen heb. Want ja, wanneer kan je nou Porsche’s als de 959, Carrera GT, 550 Spyder, 964 Leichtbau, 356 B 2000 GS, 911R, 911 SC/RS, GT2′s, GT3′s, RS’en etc. fotograferen. Bij deze foto’s wordt een schitterend boek gemaakt waarbij de auto’s in een layout worden geplaatst die helemaal past bij de tijdsgeest van de auto’s. Ook verschijnt er nog een speciale website en last but certainly not least, alle 50 auto’s zullen op 26 en 27 maart in Heteren te bewonderen zijn.

In de aankomende tijd zal ik af en toe wat foto’s van enkele speciale modellen op mijn blog plaatsen. Nu zijn hieronder het persbericht dat Pon vandaag naar buiten bracht en de bijbehorende foto’s te vinden.

_____________________________________________________________________________

Exclusieve expositie, Limited Edition van de 911 én een speciaal IWC horloge

Jubileum in stijl: vijf jaar Porsche Centrum Gelderland

Leusden, 8 maart 2011 – Porsche Centrum Gelderland in Heteren bestaat vijf jaar en viert dat op spectaculaire wijze. In het weekeinde van 26 maart is de toch al indrukwekkende showroom gevuld met maar liefst 50 exclusieve Porsche modellen uit het verleden én heden. Ter ere van het jubileum heeft Porsche Exclusive bovendien een zeer speciale versie van de 911 ontwikkeld. Deze Limited Edition is in een oplage van vijf exemplaren beschikbaar. Voor de liefhebbers van ander bijzonder mechaniek is er – eveneens in een oplage van vijf stuks – het speciale IWC Big Pilot horloge.

De festiviteiten rond het vijfjarige bestaan van Porsche Centrum Gelderland concentreren zich in het weekeinde van 26 maart aanstaande. Dan verandert de toch al exclusieve showroom van het bedrijf voor even in een nog exclusiever museum. Er worden in totaal 50 zeer bijzondere Porsche-modellen, allen uit privé collecties, tentoongesteld waaronder een 356 PRE A Cabrio uit 1953, een 550 Spyder (1955), een 911 RS Homologatiemodel (1973) en een originele politie Porsche uit 1983. Daarnaast van de partij: alle typen Speedsters en RS’en, een fraaie 959 (1986), een 928 CS (1987) en natuurlijk de inmiddels legendarische Carrera GT (2004). Nooit eerder stonden in één Nederlandse showroom zo veel bijzondere en historische Porsches bij elkaar.

Bijzondere Limited Editions

Ter gelegenheid van het eerste lustrum van Porsche Centrum Gelderland heeft Porsche Exclusive (de ‘maatwerkafdeling’ van Porsche AG) een bijzondere editie van de legendarische 911 ontwikkeld. Dit model wordt in een oplage van vijf exemplaren geproduceerd. De Limited Edition wordt officieel onthuld tijdens het feestweekeinde. Elke jubileumversie heeft zijn eigen unieke nummer. Dit nummer is terug te vinden op het dashboard en de dorpel van de auto. Om het jubileum ook op een andere manier kracht bij te zetten, is bovendien een speciale uitvoering van het IWC Big Pilot horloge ontwikkeld. Ook deze Limited Edition (totale oplage: vijf stuks) is voorzien van een speciale wijzerplaat met een opvallende verwijzing naar het 5-jarige jubileum. De achterzijde van het horloge valt op doordat het unieke nummer en het logo van Porsche Centrum Gelderland zijn ingegraveerd.

_____________________________________________________________________________

One Comment

  1. Xavier
    Posted 9 Mar ’11 at 01:10 | #

    Well that’s just fantastic Mark!